Android OSSamsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 05. pro 2013 20:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Iphone 4S

Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Jantars » stř 01. kvě 2019 9:08:42

Nemám zakoupeno od Vodafone. Potřebuji zprovoznit vowifi - operátor mi sice říká že používá appku wifi volání, ale mě se nechce rozeběhnout. Ná stránkách však již je zakutaná informace že appku nelze stáhnout. I když si jis táhnout můžu nebo si ji stáhnu na apkmirror nejede to.

Nejspíš nezbývá, než přeflashnout na vodafone firmware. Ten stahuji na sammobile, ale dál mi to vůbec není jasné jak jednoduše a s nejmenším rizikem přeflashnout na vodafoní firmware.

Poradí prosím někdo?




Uživatelský avatar

Papooch
Androiďák!
Příspěvky: 439
Registrován: sob 02. led 2016 14:41:26
Reputace: 24
Typ mobilu / ROM: Samsung S5 Neo (Stock + Root)

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Papooch » stř 01. kvě 2019 19:09:17

Stáhni si odtama nejdřív i originální FW, kdyby se něco podělalo, tak abys ho měl připravenej. Pak to flashni přes aplikaci Odin, postup je relativně jednoduchej, určitě někde najdeš návod. A pokud ne, tak napiš sem.
Na poděkování slouží palec u příspěvku

Uživatelský avatar

Leah
Stálý androiďák
Příspěvky: 89
Registrován: úte 16. dub 2019 14:55:34
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: LG G7
Mobil 2 / ROM: Huawei P30 pro
Tablet: Huawei MediaPad M5 10 WiFi
Rom: Elemental V5.1
Bydliště: Praha 5

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Leah » stř 01. kvě 2019 19:22:47

Tak tu je návod naozaj ako píše Papooch je to ľahké a keby niečo nebolo jasné pýtaj sa
:)

https://www.hardreset.info/devices/sams ... are-flash/


Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 05. pro 2013 20:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Iphone 4S

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Jantars » stř 01. kvě 2019 19:51:00

Diky za pomoc. Ja mezitim jel podle tohoto https://www.thecustomdroid.com/install- ... sing-odin/ takže už to chápu, bohužel jsem si vyrobil briketu, po pár minutách na hidden.img mi to hodí fail. A zkuším jiné usb porty, kabely, radši i jednoduché umístění souboru a pořád to samé :-(

<ID:0/005> Added!!
<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/005> Odin engine v(ID:3.1301)..
<ID:0/005> File analysis..
<ID:0/005> Total Binary size: 3074 M
<ID:0/005> SetupConnection..
<ID:0/005> Initialzation..
<ID:0/005> Get PIT for mapping..
<ID:0/005> Firmware update start..
<ID:0/005> NAND Write Start!!
<ID:0/005> SingleDownload.
<ID:0/005> sboot.bin
<ID:0/005> cm.bin
<ID:0/005> boot.img
<ID:0/005> recovery.img
<ID:0/005> system.img
<ID:0/005> cache.img
<ID:0/005> hidden.img
<ID:0/005> FAIL!
<ID:0/005>
<ID:0/005> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)


Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 05. pro 2013 20:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Iphone 4S

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Jantars » stř 01. kvě 2019 20:21:59

stahuju jiny fw, krom operatorskych tam byl jiz jen jeden oznaceny jako ETL tak predpokladam ze to je ten original.... https://www.sammobile.com/firmwares/gal ... G2/232686/


Uživatelský avatar

Leah
Stálý androiďák
Příspěvky: 89
Registrován: úte 16. dub 2019 14:55:34
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: LG G7
Mobil 2 / ROM: Huawei P30 pro
Tablet: Huawei MediaPad M5 10 WiFi
Rom: Elemental V5.1
Bydliště: Praha 5

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Leah » stř 01. kvě 2019 20:36:46

Držím palce nech to dobre dopadne koniec koncom môžeš skúsiť toto či si skousel prepáč presne neviem čo si skúšal a čo nie

https://www.sammobile.com/forum/threads ... hidden-img


Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 05. pro 2013 20:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Iphone 4S

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Jantars » stř 01. kvě 2019 20:38:48

Dík, už jsem to mezitím taky stihnul dohledat, pomohlo to, to je šílený, vůbec nevím proč jsem to musel udělat a hlavně jak si můžu bejt jistej že to je všechno OK.... zkusím se podívat na to vowifi....


Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 05. pro 2013 20:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Iphone 4S

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Jantars » stř 01. kvě 2019 21:43:30

Bohužel "v aplikaci Telefon --> tři puntíky v pravém horním rohu --> nastavení --> úplně dole je "Volání Wi-Fi",to je potřeba zapnout." - nikde nic není. Ale přitom když se kouknu do nastavení tak je tam přesně to vodafoní sestavení firmware A310FXXU4CRG2_A310FVFG4CRF1_VDC.
A je tam skutečně? Je možné, ž při přehrání orig FW na brandovaný se zachová kompletní nastavení telefonu?

Uživatelský avatar

Papooch
Androiďák!
Příspěvky: 439
Registrován: sob 02. led 2016 14:41:26
Reputace: 24
Typ mobilu / ROM: Samsung S5 Neo (Stock + Root)

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Papooch » čtv 02. kvě 2019 0:48:28

No pokuď jsi předtím neudělal wipe, tak se /data partition nesmaže, čili by ti tam měly původní data aplikací zůstat.
Na poděkování slouží palec u příspěvku

Uživatelský avatar

Leah
Stálý androiďák
Příspěvky: 89
Registrován: úte 16. dub 2019 14:55:34
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: LG G7
Mobil 2 / ROM: Huawei P30 pro
Tablet: Huawei MediaPad M5 10 WiFi
Rom: Elemental V5.1
Bydliště: Praha 5

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Leah » čtv 02. kvě 2019 6:06:35

Zmena firmware v telefóne vymaže všetky dáta z telefónu. Takže aj particie, ale môžeš urobiť Hard reset aby si mal istotu že je všetko správne


Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 05. pro 2013 20:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Iphone 4S

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Jantars » čtv 02. kvě 2019 6:49:19

A ten wipe udelam jak? Proc o nem neni zminka v navodu na nahrani noveho FW? A jak si mam vylozit zados nejnovejsi verze odin aby z telefonu nejdrive smazal google ucet?

Uživatelský avatar

Leah
Stálý androiďák
Příspěvky: 89
Registrován: úte 16. dub 2019 14:55:34
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: LG G7
Mobil 2 / ROM: Huawei P30 pro
Tablet: Huawei MediaPad M5 10 WiFi
Rom: Elemental V5.1
Bydliště: Praha 5

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Leah » čtv 02. kvě 2019 7:01:50

Vypni telefón Potom držte tlačidlo VOLUME up plus tlačidlo Home plus tlačidlo Power drž než sa zobrazí logo Samsung na obrazovke. Vyber voľbu "wipe data / factory reset" a stlačí tlačidlo Power. Teraz vyberte možnosť "delete all user data", a potvrď tlačidlom Power. Vyber voľbu reboot system now pre reštart telefónu.



https://hardreset.cz/hard-reset-samsung ... y-a3-2016/

Uživatelský avatar

Papooch
Androiďák!
Příspěvky: 439
Registrován: sob 02. led 2016 14:41:26
Reputace: 24
Typ mobilu / ROM: Samsung S5 Neo (Stock + Root)

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Papooch » čtv 02. kvě 2019 9:36:42

Jantars píše:
čtv 02. kvě 2019 6:49:19
A ten wipe udelam jak? Proc o nem neni zminka v navodu na nahrani noveho FW? A jak si mam vylozit zados nejnovejsi verze odin aby z telefonu nejdrive smazal google ucet?
V androidu exsituje něco, čemu se říka Factory Reset Protection (FRP), čili že i po factory resetu nebo přehrání FW zůstane v telefonu uložený tvůj google účet a bude to po zapnutí vyžadovat heslo. Pokud hodláš dát telefon někomu jinému, tak je nutný nejdřív v nastavení odstranit původní google účet.
Na poděkování slouží palec u příspěvku


Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 05. pro 2013 20:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Iphone 4S

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Jantars » čtv 02. kvě 2019 18:24:05

Takže jestli jsem to pochopil správně:
- nejdřív udělat FRP
- pak tam znovu nalít ten jiný FW
- nakonfigurovat telefon jako když vybalím nový
Asi se k tomu neodvážím dříve než o víkendu :-(

Možná bych si někde udělal alespoň částečnou zálohu (Samsung switch?) abych si to dokázal nalít zpět kdyby změna selhala...

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22265
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 246
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI5 HavocOS
Mobil 2 / ROM: SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od LivArt » pát 03. kvě 2019 15:43:02

Udělej hard reset z menu a nemusíš frp řešit vůbec.
Zálohu ze SS si klidně udělej a pak ji jen obnov, pak ti celý přehrání nezabere víc než půl hodiny a nemusíš nic nastavovat.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 05. pro 2013 20:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Iphone 4S

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Jantars » pát 03. kvě 2019 16:27:55

jo sorry, s tim FRP jsem se spletl.............diky, seberu odvazu, zkusim switch a rozjedu to........dam pak vedet


Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 05. pro 2013 20:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Iphone 4S

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Jantars » pát 03. kvě 2019 20:13:20

Tak nevím co dělám špatně:

1. toto jsem udělal - bez problému:Vypni telefón Potom držte tlačidlo VOLUME up plus tlačidlo Home plus tlačidlo Power drž než sa zobrazí logo Samsung na obrazovke. Vyber voľbu "wipe data / factory reset" a stlačí tlačidlo Power. Teraz vyberte možnosť "delete all user data", a potvrď tlačidlom Power. Vyber voľbu reboot system now pre reštart telefónu.

2. přes odin jsem tam natlačil vodafone firmware, selhal na hidden.img takže znovu telefon do download modu a ještě jednou nahrát pouze hidden.img, potom náběh čistého systému (přednastavený jazyk DE).

3. Nastavení-o telefonu - aktualizace software - píše že mám nejnovější A310FXXU4CRG2_A310FVFG4CRF1_A310FXXU4CRF1 což je číslo toho vodafone firmware

4. jsu do aplikace telefon - nastavení - zde by mělo být nastavení vowifi a nic :-(


Autor tohoto vlákna
Jantars
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 05. pro 2013 20:13:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Iphone 4S

Re: Samsung galaxy A3 2016 - jak nahrát Vodafone firmware kvůli vowifi?

Příspěvek od Jantars » pát 03. kvě 2019 21:11:50

Tak už jsem to "nějak vyřešil". Nenašel jsem nikde žádný Vodafone návod jak to má fungovat, chvíli jsem otálel u "Mít službu zapnutou v Můj Vodafone" (přemýšlel jsem jestli se tam mám nějak přihlašovat - jsem pod Onenetem a ten má svou samoobsluhu), ale nakonec mě napadlo znovu zkusit stáhnout aplikaci vodafone wifi volání, která už volně dostupná na Gplay není, ale přez odkaz jsem ji tam nějak natlačil. A stímto FW se doinstaluje komplet a pak se dá i použít.

Jestli to takto mám správně nevím - asi je to tak že u starších telefonů je třeba použít ještě i aplikaci a u novějších je už vowifi zaintegrováno - ale funguje to.

Díky moc všem za pomoc.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host