Samsung Galaxy S10 - Obecná diskuzeZměna csc

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Změna csc

Příspěvek od bubakkaja » ned 25. srp 2019 11:15:01

Omlouvám se že to píšu znova ale v topicu o s10 na to moc lidí neodpovědělo protože se to hemží jinýma odpověďma.
Koupil jsem si s10 cardinal red a protože se u nás oficiálně neprodává musel jsem koupit z Polska.Ale měl jsem tam csc Pls/Pls,Pls/Pls
Stáhnul jsem za sammobile firmware xez a nahrál ji do telefonu včetně csc,ne home csc.Nainstalovalo se to a zůstalo mi tam Btu/Btu,Btu/Pls
Takže United Kingdom.Jde udělat ať zůstane když stáhnu třeba Německou Rom jen Dbt/Dbt,Dbt/Dbt nebo Českou aby zůstalo Xez/Xez.Xez/Xez?
Díky za odpověď nebo aspoň vysvětlení proč to tak je.




Uživatelský avatar

bassgenerator
Kyborg
Příspěvky: 4856
Registrován: pon 19. pro 2011 15:03:43
Reputace: 137
Typ mobilu / ROM: Galaxy S10+
Mobil 2 / ROM: Note 9
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Změna csc

Příspěvek od bassgenerator » pát 30. srp 2019 6:27:54

citace od don Alex:
Ahoj,
v první řadě jde o to, jaký použil soubor CSC. V zipu s rom jsou u nových Samsungů hned dva soubory CSC. Jeden má tvar "HOME_CSC_xxxx", ten by měl zachovávat původní CSC a neprovádí tovární nastavení. Druhý soubor má tvar "CSC_xxxx", tedy bez toho HOME a ten by měl změnit CSC na to, které má flashovaná ROM, současně automaticky provede tovární nastavení.

NIcméně, mám za to, že to není tak úplně jednoduché, jak to zní. Imho je tu ještě jeden problém, a to je, že většina evropských nebrandovaných ROM je tzv. multicsc, tzn, že jedna ROM obsahuje více CSC pro různé regiony. A pokud nějakým nástrojem nezvolíš přímo jedno konkrétní CSC, automaticky se nastaví to první v pořadí. Aspoň tak to bývalo dřív. Když jsi totiž do telefonu např. CZ T-Mob distribuce flashnul nebrandovanou ROM, tak protože v té nebrand ROM nebylo CSC českého T-Mob, automaticky se nastavilo CSC první v pořadí, které ta nebrand ROM obsahovala.
Dneska je to trošku jinak, ale imho ten výběr CSC je pořád stejný. Ostatně nedávno jsem flashoval telefon polské distribuce, flashoval jsem do něj českou nebrand ROM a CSC se změnilo na nějaké maďarské...
Galaxy S10+ 128GB, Note9 512GB
Galaxy Watch 46mm
Lenovo Thinpad Yoga 460


Autor tohoto vlákna
bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Změna csc

Příspěvek od bubakkaja » pát 06. zář 2019 17:20:12

Dal jsem csc ne home csc abych udelal hard reset a doufal jsem ze se csc zmeni.Nevim proc je to tak slozite.


Rommco05
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: sob 17. pro 2016 18:24:05
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: S10+ Prism Green
Mobil 2 / ROM: P8Lite
Bydliště: Kladno

Re: Změna csc

Příspěvek od Rommco05 » pát 06. zář 2019 18:20:11

Pokiaľ viem tak na S10/e/+ sa už CSC nedá zmeniť na ľubovolné. Ak flešneš akýkoľvek OXM firmware bez HOME_CSC (s factory resetom) tak výsledné CSC bude, na S10 BTU - V. Británia a na S10+ XEF - Francúzko, to sú defaultné. Mám neúplné info že existuje nejaký program ktorý dokáže zmeniť CSC ale je to za nejaký menší poplatok.

Kľudne ale možeš flešnúť OXM fw a mať nejaké defaultné CSC a potom naďalej flešovať OXM fw s HOME_CSC po každom update.
[G975FXXU3ASH6]


Reliks
Androiďák!
Příspěvky: 270
Registrován: čtv 06. lis 2014 13:22:06
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128GB Prism Green, Stock ROM

Re: Změna csc

Příspěvek od Reliks » pát 06. zář 2019 18:53:40

Vzhledem k tomu že když sem do S10+ od Vodafonu flashnul OXM ROMku a mám teď XEZ (po startu systému to chtělo potvrdit změnu nastavení sítě autopreconfig a poté se nastavilo CSC dle SIM karty) , tak předpokládám že by se stejným způsobem dalo dostat do každé S10. Nejdřív flashnout jinou ROM než OXM například operatorskou a až poté Multi_CSC OXM...
EDIT: Nejdůležitější je potvrdit to nastavení dle sítě, ale už sem četl pár příspěvků že se stejně nastavilo CSC jak se asi telefonu chtělo...
Přílohy
Screenshot_20190906-194709_Settings.jpg
Screenshot_20190906-194709_Settings.jpg (69.18 KiB) Zobrazeno 1284 x



Autor tohoto vlákna
bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Změna csc

Příspěvek od bubakkaja » sob 07. zář 2019 19:24:36

Tak jsem stáhnul českou t-mobile tmz nahrál včetně csc ne home csc a měl jsem Tmz/Tmz,Dtm/Pls poté jsem nahrál Polskou Xeo a měl jsem opět Btu/Btu,Btu/Pls tak už nevím.

Edit
Teď jsem to přehrál znovu a mám Tmz/Tmz,Tmz/Pls tak už tomu nerozumím
Jakou mám teď stáhnout Rom abych měl Dbt/Dbt,Dbt/Pls
Protože jestli jsem pochopil tak to poslední nejde změnit a je to region pro který ten telefon byl určený.
Já mám totiž strach že se zase změní na Btu/Btu,Btu/Pls a u té Anglické mi ten telefon blbne,na některé čísla mi to při vytáčení nedělá klasický zvuk ale takové dva krátké jako by byli v zahraničí a navíc tam nejde zapnout id volaj.a ochrana proti spamu
A ještě jedna věc a to ta že jsem flashoval s home csc a i tak se mi to změnilo na Btu/Btu.Btu/Pls z té Tmz


Reliks
Androiďák!
Příspěvky: 270
Registrován: čtv 06. lis 2014 13:22:06
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128GB Prism Green, Stock ROM

Re: Změna csc

Příspěvek od Reliks » ned 08. zář 2019 8:56:06

DBT tak těžko dostaneš. Funguje změna CSC dle SIM karty (po nabehnuti systému přes Autopreconfig) ale k tomu bys musel mít německou SIM kartu a jak už tady zaznělo stejně si to občas dělá co chce takže i kdyby si jí měl, není žádná záruka že se to povede... Nejčastěji se prostě nastaví výchozí CSC jako právě tobě.


Autor tohoto vlákna
bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Změna csc

Příspěvek od bubakkaja » ned 08. zář 2019 10:29:36

To je pešek ale proč se přepíše i když dám home csc?
Jde mi vlastně jen o to aby to nebylo Btu protože tahle romka mi nefunguje korektně.Nejde u ni zapnout id volaj. a ochrana proti spamu a na několik čísel které volám má tón volání jako by byli v zahraničí a u dost telefonátů mně po pár sekundách přestanou slyšet a pomůže dát jen podržet a obnovit hovor.


stewe
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: úte 10. črc 2018 11:12:00
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SGS9 / PIE (ORX)
Mobil 2 / ROM: SGWatch
Bydliště: TT SVK

Re: Změna csc

Příspěvek od stewe » ned 08. zář 2019 18:57:17

Ahoj a skúšal si kombináciu dať českú t-mobile tmz s vloženou českou sim (nie home csc) a následne nahodiť XEZ(nie home csc) s vloženou cz sim (prípadne slovenskú ORX)?
Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy Watch 46mm


Autor tohoto vlákna
bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Změna csc

Příspěvek od bubakkaja » pon 09. zář 2019 6:16:20

To asi ne ale myslim ze to zase skoci na btu.
Ale zkoušel jsem českou tmz včetně csc,ne home csc a poprvé mi ti hodilo tmz/tmz,dmt/pls a napodruhé tmz/tmz,tmz/pls a hned po ní polskou xeo s home csc a přepsalo se to na btu/btu,btu/pls ale jak jsem pdal ta btu mi dělá problémy s voláním. Achjo


Reliks
Androiďák!
Příspěvky: 270
Registrován: čtv 06. lis 2014 13:22:06
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128GB Prism Green, Stock ROM

Re: Změna csc

Příspěvek od Reliks » pon 09. zář 2019 11:30:05

To je stejně nějaký divný... Když si nahodil poprvé český T-Mobile měl si tmz/tmz,dmt/pls což je v pořádku, nastavilo se 1.CSC-aktuální, 2.CSC-dle SIM1. Pokud si v telefonu neměl druhou SIM je to správně 3.CSC-dle SIM2 (zůstalo výchozí německý T-Mobile) a 4.CSC-původní, které se nikdy nezmění). Na podruhé se ti změnilo i CSC u SIM2 což nevím proč předtím ne a podruhé ano.
Jak píše stewe když nahraješ nejdřív T-Mobile a pak v podstatě jakoukoli Multi_CSC OXM ROMku s CSC bez HOME, mělo by ti se vloženou českou SIM kartou naběhnout po spuštění tel AutoPreConfig jak už sem psal a když to potvrdíš (bacha, někdy je to v jiném jazyce) tak se tel znovu restartuje a nastaví se CSC dle SIM karty na Český XEZ.
EDIT: Teoreticky i s tou BTU kdybys udělal továrko s vloženou českou SIM kartou, měla by se ti možnost AutoPreConfig nabídnout, ale tím si nejsem 100% jistý...
Přílohy
20170424_064034.png
20170424_064034.png (19.15 KiB) Zobrazeno 794 x
image_CpUqs.jpg
image_CpUqs.jpg (111.17 KiB) Zobrazeno 794 x


Autor tohoto vlákna
bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Změna csc

Příspěvek od bubakkaja » pon 09. zář 2019 11:52:33

Ted mam tmz/tmz,tmu/pls
Az prijdu domu stahnu ceskou xez a nahraju ji a jsem zvedavy co mi zustane.
Ale kdxz jsrm zkousel polskou s csc ne home csc po te tmobile tak mi skocilo btu
Ale jen jednou mi to nabidlo zmenu csc dle sim a to u nahrani tmz


Reliks
Androiďák!
Příspěvky: 270
Registrován: čtv 06. lis 2014 13:22:06
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128GB Prism Green, Stock ROM

Re: Změna csc

Příspěvek od Reliks » pon 09. zář 2019 11:58:09

Jasně, ono se nastaví první výchozí což je BTU, ale pak by se tě to mělo právě zeptat na to nastavení dle sítě AutoPreConfig jak sem dával fotky a po potvrzení by se měl tel znovu restarovat a mělo by být nastaveno dle SIM karty český XEZ. Zaráží mě že na tebe ta notifikace o změně nevyskočila...
EDIT: Ještě mě napadá když ta notifikace nechce naskočit nechat naběhnout tel, pak vložit SIM kartu a udělat znovu továrko, třeba se to chytne.
Nechápu proč to nejde. Já měl Vodafone, nahodil sem nějakou poslední Australskou Multi_CSC OXM, hned jak mi tel naběhl vyskočila notifikace o nastavení, já jí potvrdil a hned měl XEZ.


Autor tohoto vlákna
bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Změna csc

Příspěvek od bubakkaja » pon 09. zář 2019 14:44:18

Zkoušel jsem i bez sim.
Továrko z mobilu nebo z recovery?


Reliks
Androiďák!
Příspěvky: 270
Registrován: čtv 06. lis 2014 13:22:06
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128GB Prism Green, Stock ROM

Re: Změna csc

Příspěvek od Reliks » pon 09. zář 2019 14:57:51

Tak je to vážně záhada. Ta SIM by měla právě vyvolat tu notifikaci ke změně.
Já už ani nevím kde v tel je tovární nastavení :lol: , vždy dělám z recovery.


Autor tohoto vlákna
bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Změna csc

Příspěvek od bubakkaja » pon 09. zář 2019 17:08:32

Tak nahozená xez a mám Btu/Btu,Btu/Pls
I se sim i bez sim mi nedá na výběr nic.
Hned po tom jsem skusil Polskou Xeo a opět Btu/Btu,Btu/Pls
Teď zpátky Tmz a mám Tmz/Tmz,Dmt/Pls
Naposledy upravil(a) bubakkaja dne pon 09. zář 2019 17:33:21, celkem upraveno 1 x.


Reliks
Androiďák!
Příspěvky: 270
Registrován: čtv 06. lis 2014 13:22:06
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128GB Prism Green, Stock ROM

Re: Změna csc

Příspěvek od Reliks » pon 09. zář 2019 17:26:48

A zkoušel si s tou SIMkou udělat potom ještě wipe data v recovery?


Autor tohoto vlákna
bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Změna csc

Příspěvek od bubakkaja » pon 09. zář 2019 17:33:53

Zkoušel ale nic toi nenabídne jen u té Tmz
Po té Tmz jsem nahodil znovu Xez a home csc ale opět Btu,Btu,Btu/Pls
Už na to nemám
Chci jen cokoli jiného než Btu
A další věc je že je jedno jestli dám csc nebo home csc vždy mám Btu
Naposledy upravil(a) bubakkaja dne pon 09. zář 2019 17:45:38, celkem upraveno 1 x.


Reliks
Androiďák!
Příspěvky: 270
Registrován: čtv 06. lis 2014 13:22:06
Reputace: 19
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10+ 128GB Prism Green, Stock ROM

Re: Změna csc

Příspěvek od Reliks » pon 09. zář 2019 17:43:52

No to je k ničemu když ti to nenabídne tu změnu nastavení dle SIM, nevím v čem je problém...
Nic jiného se ti tam nepodaří dostat, je to právě podmíněno tou změnou se SIM, všechny Multi_CSC OXM ROMky skončí na BTU.
Edit: Home_CSC nikdy nepoužívej při změně z operátorske ROM na volnou nebo opačně. Používá se jen na aktualizaci bez vymazání dat. (operatorska - operatorska stejná TMZ-TMZ, VDC-VDC a tak, nebo nebrand - nebrand)


Autor tohoto vlákna
bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Změna csc

Příspěvek od bubakkaja » pon 09. zář 2019 18:15:39

Já ten home csc jen zkoušel jestli nebude změna ale je to vždy stejné,teď stahuju see ale asi bude taky multi csc.
Tak see taky skočila na btu
Naposledy upravil(a) bubakkaja dne pon 09. zář 2019 18:52:23, celkem upraveno 1 x.


stewe
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: úte 10. črc 2018 11:12:00
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SGS9 / PIE (ORX)
Mobil 2 / ROM: SGWatch
Bydliště: TT SVK

Re: Změna csc

Příspěvek od stewe » pon 09. zář 2019 18:19:49

Presne to som chcel napísať- nie home_csc. Čiže si nevyskúšal postup ako som písal predtým :
"Ahoj a skúšal si kombináciu dať českú t-mobile tmz s vloženou českou sim (nie home csc) a následne nahodiť XEZ(nie home csc) s vloženou cz sim"
Alebo bez sim a potom vložiť...
Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy Watch 46mm


Autor tohoto vlákna
bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Změna csc

Příspěvek od bubakkaja » pon 09. zář 2019 18:31:24

stewe píše:
pon 09. zář 2019 18:19:49
Presne to som chcel napísať- nie home_csc. Čiže si nevyskúšal postup ako som písal predtým :
"Ahoj a skúšal si kombináciu dať českú t-mobile tmz s vloženou českou sim (nie home csc) a následne nahodiť XEZ(nie home csc) s vloženou cz sim"
Alebo bez sim a potom vložiť...
To jsem zkoušel taky.Až asi po 7 pokusu jsem zkoušel to samé a tu druhou po tmz dát s home csc ale vždy to skončí n btu.

Je na stáhnutí jakákoliv romka která neskončí na btu?


stewe
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: úte 10. črc 2018 11:12:00
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SGS9 / PIE (ORX)
Mobil 2 / ROM: SGWatch
Bydliště: TT SVK

Re: Změna csc

Příspěvek od stewe » pon 09. zář 2019 19:06:35

Pre zaujímavost, ostatné cz si skúšal? O2C/VDC

Prípadne UNKNOWN XNZ (novy zeland)
Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy Watch 46mm


Rommco05
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: sob 17. pro 2016 18:24:05
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: S10+ Prism Green
Mobil 2 / ROM: P8Lite
Bydliště: Kladno

Re: Změna csc

Příspěvek od Rommco05 » pon 09. zář 2019 19:55:04

bubakkaja píše:
pon 09. zář 2019 18:31:24
stewe píše:
pon 09. zář 2019 18:19:49
Presne to som chcel napísať- nie home_csc. Čiže si nevyskúšal postup ako som písal predtým :
"Ahoj a skúšal si kombináciu dať českú t-mobile tmz s vloženou českou sim (nie home csc) a následne nahodiť XEZ(nie home csc) s vloženou cz sim"
Alebo bez sim a potom vložiť...
To jsem zkoušel taky.Až asi po 7 pokusu jsem zkoušel to samé a tu druhou po tmz dát s home csc ale vždy to skončí n btu.

Je na stáhnutí jakákoliv romka která neskončí na btu?
Nebude to tá ROM ktorá bola v telefóne ako prvá, "originálna"?

V tomto vlákne sa preberá zmena CSC pomocou nejakého programu alebo app, začal by som čítať od konca po začiatok.
https://forum.xda-developers.com/galaxy ... d-t3907375
[G975FXXU3ASH6]


Autor tohoto vlákna
bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Změna csc

Příspěvek od bubakkaja » pon 09. zář 2019 21:37:12

Já točetl ale ten samkey je nějaký divný jakmile se zaregistruju už mně to nepustí dál,navíc ho windows dost odmítá


Autor tohoto vlákna
bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Změna csc

Příspěvek od bubakkaja » úte 10. zář 2019 8:06:42

bubakkaja píše:
pon 09. zář 2019 21:37:12
Já točetl ale ten samkey je nějaký divný jakmile se zaregistruju už mně to nepustí dál,navíc ho windows dost odmítá
Teď jsem do telefonu hodil druhou sim a změnilo se mi to na tmz/tmz,tmz/pls
A původní jsem měl v telefonu pls


Autor tohoto vlákna
bubakkaja
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: úte 31. srp 2010 17:39:54
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Galaxy s10 Cardinal Red

Re: Změna csc

Příspěvek od bubakkaja » sob 14. zář 2019 12:22:49

Tak jsem si koupil kredit do samkey tool ale nevím na co mám změnit aby už bylo vše ok.Mám dát české xez nebo německou dbt?

Tak bohužel přes samkey to taky nefunguje.Po přehrání opět skočilo na dtm.Nakonec mi na foru samkey.org napsali ze jsem idiot a ze s10 to nepodporuje.Takže asi tak.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy S10 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti