Ostatní aplikaceFotoaparat spustit hardwarovym tlacitkem

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
kamivan
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 19. říj 2021 14:42:39
Reputace: 0

Fotoaparat spustit hardwarovym tlacitkem

Příspěvek od kamivan » úte 19. říj 2021 14:50:53

Koupila jsem vodotesne pouzdro na mobil, abych mohla pri snorchlovani neco vyfotit, ale protoze je voda vodiva, tak nerozpona fotoaparat, jestli macka neco prst nebo voda, takze tam ruzne vsechno zacne se prepinat a nevyfotim nic. Zkousela jsem nejake aplikace na Touch lock, ale to pak zas mobil nepozna, ze je pusteny Fotoaparat a hardwarova tlacitka, co normalne vyfoti, zase zacne fungovat jako ovladani hlasitosti. Neni nejaka aplikace na fotoaparat, ktera umozni nastavit foceni jen tlacitkem?





skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 581
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -4

Re: Fotoaparat spustit hardwarovym tlacitkem

Příspěvek od skorec » stř 20. říj 2021 0:00:25

Objavil som nejake button mappery
https://www.androidauthority.com/best-h ... id-978645/
ale ešte som to neskúšal tak neviem či je to použiteľné :
1, či pri prvom stlačení namapovaného stlačítka zapne aj oprazovku aj app foťak
2, a napr. pri druhom opozdenom stlačení toho istého tlačitka nebodaj aj odfotí

Problém je aj to že väčšina aplikácii napr. aj nahrávanie zvuku nie je jednokliková tj prvý klik spustí aplikáciu ale druhy by už mala spracovávať samotná nejaká špeciálna aplikácia. Ale možno že existuje nejaká špeciálna aplikácia práve pre fotenie pod vodou.

Ja som sa trápil s prídavným HW tlačítkom ktoré sa zastrčí do 3,5mm konektoru a app SKC Smart key, ale zistil som že novšie telefóny v tom konektore poslúchajú už len Handsfree.
Ale zaujímavé bolo to že ak som nainštaloval SKC aplikaciu a po zastrčení handsfree som vybral že sa jedná o Smart key nie o handsfree tak stredné tlačítko na handsfree spúšťalo aplikáciu nastavenú v app SKC a zvuky boli prepnuté na hansfree :lol:
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410


skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 581
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: -4

Re: Fotoaparat spustit hardwarovym tlacitkem

Příspěvek od skorec » stř 20. říj 2021 7:08:18

Zistil som že v mojej default aplikácii foťáku sa dá nastaviť snímanie otlačkom prsta alebo poklepaním na rámik ale rámik mi nefungoval :palec:
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410


Autor tohoto vlákna
kamivan
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 19. říj 2021 14:42:39
Reputace: 0

Re: Fotoaparat spustit hardwarovym tlacitkem

Příspěvek od kamivan » stř 20. říj 2021 8:13:40

S Touch lockem bohužel už ButtonMapper nefunguje. Ale díky!
No zkusím ještě něco najít v defaultni camera appce ;)


robertBA
Androiďák!
Příspěvky: 379
Registrován: úte 03. zář 2013 7:21:48
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Motorola One lite

Re: Fotoaparat spustit hardwarovym tlacitkem

Příspěvek od robertBA » stř 20. říj 2021 9:10:02

Hľadaj v telefóne. Napr. Motorola - urobíš dva rotačné pohyby, Samsung - dvakrát stlačíš napájanie.

­    




Mirdyn
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: sob 16. lis 2019 7:43:11
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei P30 lite EMUI 10

Re: Fotoaparat spustit hardwarovym tlacitkem

Příspěvek od Mirdyn » stř 20. říj 2021 13:38:20

Huawei fotí ze zamčené obrazovky 2x rychle volume - (musí se nastavit v aplikaci) záleží co máš za mobil. Jinak to umí: Open Camera, já ji používám jako hlavní aplikaci na focení.


Mirdyn
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: sob 16. lis 2019 7:43:11
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei P30 lite EMUI 10

Re: Fotoaparat spustit hardwarovym tlacitkem

Příspěvek od Mirdyn » stř 20. říj 2021 13:39:48

Open Camera

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host