Android OSSynchronizace s Outlookem - problémy na Androidu 13

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
johny_r
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S22 Ultra

Synchronizace s Outlookem - problémy na Androidu 13

Příspěvek od johny_r » pon 21. lis 2022 9:04:01

Ahoj,
pořídil jsem nový telefon (S22 Ultra) a najednou nefunguje něco, co dřív bez problémů chodilo - synchnonizace s outlookovým kalendářem. Jde o pracovní kalendář na outlook.com. Kalendář synchronizuje jenom asi dva týdny zpět a nesynchrozinují se barvy jednotlivých událostí. Na starém Note 9 to fungovalo úplně hladce. Je to nějaká debilní vlastnost nového Androidu nebo dělám něco blbě? Má to nějaké řešení? Barvy jednotlivých událostí v tomhle kalendáři jsou pro mě dost zásadní a historii bych taky rád viděl.
Díky moc.
(Casio Business Navigator BN-20, Nokia 3310, Nokia 6210, HP iPAQ h5450 (Win CE), Nokia 6310i, Nokia 6133, HP iPAQ 214 Enterprise Handheld (Windows Mobile), HTC One Touch Pro 2, HTC One X+, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note 9)

Samsung Galaxy S22 Ultra

Autor tohoto vlákna
johny_r
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S22 Ultra

Re: Synchronizace s Outlookem - problémy na Androidu 13

Příspěvek od johny_r » úte 22. lis 2022 9:12:19

Tak problém vyřešen. Kdyby se někdo potýkal s něčím podobným, tak něco málo k tomu:

Když si v nastavení - účty přidáte exchange účet (s ikonkou Gmailu), tak ten neumí pořádně synchronizovat outlookový kalendář (outlook.office.com). Synchronizuje se jen asi dva týdny dozadu a neumí synchronizovat barvy jednotlivých událostí, takže z pracovního kalendáře hýřícího barvami vznikne jednobarevné peklo. Pátral jsem, co bylo ve starém telefonu jinak, a zjistil jsem, že jsem tam tenhle Exchange účet vůbec neměl. Měl jenom jeden účet vázaný na pracovní mail, a to Exchange účet od mailového klienta (Aqua mail). Přes ten se synchronizovaly maily i kalendář a vše fungovalo skvěle. V novém telefonu jsem měl tenhle účet taky, ale sync kalendáře hlásil chybu (maily fungovaly). Problém jsem vyřešil nějakým laborováním s nastavením synchronizace kalendáře přímo v mailovém klientu (který sám kalendář nemá, ale sync kalendářového účtu se tam nastavit dá). Pravděpodobně pomohlo vypnutí synchronizace podsložek kalendáře nebo tak něco.

Jasně, tohle je celkem specifický problém u konkrétních aplikací, ale jsem jsem pátral na netu, zjistil jsem, že synchronizace exchange účtu bez barev a pouze pár dnů dozadu, je problém, který má spousta lidí a závěr je ten, že to Android prostě jinak neumí. Takže ne. Jde to, ale musí se využít synchronizace přes jinou aplikaci než je standardní android/gmail Exchange účet.
(Casio Business Navigator BN-20, Nokia 3310, Nokia 6210, HP iPAQ h5450 (Win CE), Nokia 6310i, Nokia 6133, HP iPAQ 214 Enterprise Handheld (Windows Mobile), HTC One Touch Pro 2, HTC One X+, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note 9)

Samsung Galaxy S22 Ultra

Odpovědět

Zpět na „Android OS“