Aréna telefonůnový mobil

Moderátor: Mirda86

Pravidla fóra
Před založením nového tématu s dotazem na výběr telefonu si, prosím, přečtěte toto téma a dotaz vložte dle uvedené šablony. Ostatní Vám budou moci lépe poradit. :)
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
fand123
Nové Androidě

nový mobil

Příspěvek od fand123 » stř 08. úno 2023 22:35:33

Ahoj, začínám přemýšlet o nějaké náhradě za můj Huawei P20 Lite. Ten sice stále běží a jsem s ním víceméně spokojen, ale už na něm postupně začínám měnit díly a to se mi úplně nelíbí. Po nedávné výměně celého vnitřního rámu jsem se zařekl, že do další opravy už nepůjdu. V tom mobilu už je totiž původní jen základová deska, reproduktory a zadní kryt. Na mobilu občas stříhám videa v aplikaci GoPro Quick, render sice chvíli trvá, ale i tenhle mobil si se střihem poradí.

A tady jsou mé představy podle šablony:

Maximální rozpočet: 10 000 Kč (pokud by bylo něco zajímavějšího, jsem ochoten jít do 15 000 Kč).

Místo nákupu: ČR

Předpokládané využití zařízení: Instagram, YouTube, editace videí přes GoPro Quik, jednodušší hry. Občas mám několikahodinové hovory na messengeru, při kterých chci třeba hrát hru nebo sledovat YouTube, takže potřebuju, aby se při tom mobil nesesypal.

Požadavek na značku: Zavedené značky, nechci totální čínu

Vlastnosti displeje: ideálně co nejmenší, má ideání představa je 12 cm na výšku, ale nedělám si iluze, že mi tu něco takového doporučíte, proto na tomto netrvám, rozlišení alespoň FULL HD, případný výřez v displeji mi nevadí.

Interní paměť: alespoň 64 GB

Slot pro paměťovou kartu: ideálně ano, ale není podmínkou

Komunikace: 4G/LTE, NFC, Wifi, Bluetooth, GPS

Odolnost telefonu: vodotěsnost by byla fajn

Senzory: Gyroskop, čidlo jasu

Ostatní požadavky: nepotřebuji čtečku otisku prstu, tuhle věc jsem na svém současném mobilu nikdy nevyužil, líbil by se mi čistý Android, ale není podmínkou. Předpokládám, že už je to dnes standard, ale radši to sem připíšu - USB-C konektor. Požaduji jack 3,5 mm a rychlonabíjení.

Wordlebot
Nové Androidě

Re: nový mobil

Příspěvek od Wordlebot » čtv 09. úno 2023 8:30:23

Wordle Bot, the device that occasionally gives you a boost when you assume your Wordle performance is terrible and when you think you've played amazingly, is changing.
It won't stop telling you what to do. However, today we're revealing an update to its algorithm and new features that will boost your experience.

Autor tohoto vlákna
fand123
Nové Androidě

Příspěvek od fand123 » ned 12. úno 2023 19:50:23

Zdravím, opravdu mi nikdo neporadí? Nemyslím si, že bych měl úplně přehnané požadavky, spíš nechci něco koupit a pak zjistit, že jsem za stejné peníze mohl mít něco lepšího..

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » ned 12. úno 2023 21:18:19

A máš něco vyhlédnutého? Rozpočet máš s moc velkým rozpětím ale požadavky moc velké nemáš. Každopádně největší překážka bude 100% ta velikost.
12cm na výšku je scifi. To tak možná Mini od iPhonu se tomu blíží.

Jinak menší kousek je Zenfone 8, který se dá sehnat v doprodeji koupit za 12k třeba na Alze. Akorát už je na konci sw updatů, které nepatří u Asusu k těm nejdelším. Spíš naopak. Ale jinak by mohl být ideální. Má voděolnost, jack i myslím ten slot na karty.

Pak Xiaomi 12 (čistě bez T nebo Pro). Moderní pěknej telefon, který je sice vyšší ale úzký a lehký. Takže se ovládá dobře jednou rukou. Výkonu má až až a baterka je průměr. Tuším ale, že nemá jack.

SGvagon
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia X Compact F5321 / Stock 8.0.0
Mobil 2 / ROM: Sony Xperia Z3 Compact D5803 / Stock 4.4.4 ROOT
Twitter: https://twitter.com/SGvagon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SGvagon » pon 13. úno 2023 17:39:30

https://mobilni-telefony.heureka.cz/son ... 6gb-128gb/ Možná trochu vyšší, ale za to užší s možností si zmenšit zobrazení displeje pro dosáhnutí horní strany jednou rukou :-) . Se Sony rozhodně neuděláš krok špatným směrem.

Autor tohoto vlákna
fand123
Nové Androidě

Příspěvek od fand123 » pon 20. úno 2023 21:14:19

Mirda86: Popravdě jsem nad tím iPhonem taky přemýšlel, ale po předchozích zkušenostech bych fakt radši Android. iOS vnímám jako něco hodně omezeného, a když jsem pokusně jeden čas využíval iPhone dost jsem se s tím navztekal, protože tu jejich systémovou logika nějak nedávám, navíc iPhony nemají jack (pokud nepočítám tu jejich zbytečnou redukci). Ten ASUS určitě nechci, pokud je tam problém s udržováním sw podpory zařízení. Mobil chci využívat zhruba dalších 5 let a nemám moc zájem řešit, že tam něco nefunguje oficiální cestou. XIAOMI určitě zjímavej typ, ale absence jacku je pro mě v tomhle případě rozhodující, potřebuju jack ke své práci. Jinak k tomu dotazu - vyhlédnutý typ nemám žádný. Říkal jsem si, že si raději nechám poradit od vás tady, protože přeci jen mobily a dění kolem nich zřejmě sledujete mnohem častěji než já a popravdě se mi moc nedařilo najít nic použitelného ani na běžných eshopech typu Alza a CZC nebo tam byla zbytečně moc velká výbava, kterou bych nevyužil za násobně vyšší cenu..

SGvagon: díky za tip, vypadá zajímavě, určitě se na něj jěště víc podívám.

Přiznám se, že mě absence malých telefonů natolik zklamala, že jsem se rozhodl kontaktovat přímo CEO oddělení Samsungu :D Kupodivu si se mnou už pár dní dopisují a vypadá to, že snad i mají zájem slyšet můj názor. Tak uvidím, jestli se mi třeba podaří přesvědčit je vydat nějaký 12 cm mobil s nějakým rozumným Androidem a alespoň standardní výbavou :D .

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » úte 21. úno 2023 21:32:26

Tak to good luck :D

Odpovědět

Zpět na „Aréna telefonů“