Ostatní aplikaceLock Screen Widget

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
SGvagon
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia X Compact F5321 / Stock 8.0.0
Mobil 2 / ROM: Sony Xperia Z3 Compact D5803 / Stock 4.4.4 ROOT
Twitter: https://twitter.com/SGvagon
Kontaktovat uživatele:

Lock Screen Widget

Příspěvek od SGvagon » ned 12. bře 2023 22:17:09

Zdravím,

od mého prvního Android telefonu se vždy snažím co nejméně namáhat zapínací / vypínací hardwarové tlačítko telefonu, tak se vždy snažím najít nějaké efektivní řešení, jak telefon zamykat (i ze zamykací obrazovky) . Hlavně z důvodu, abych tlačítko příliš neopotřebovával.

Proto vždy hledám telefon, který má funkci dvojitého poklepání na displej pro jeho rozsvícení.

No ale zpět k věci. Na Androidu 4.4.4 jsem používal aplikaci Power Toggles, která přidávala panel s přepínači do notifikační oblasti, do kterého bylo možno přidat i přepínač se zámečkem pro zamčení telefonu. Aplikace je již bohužel úplně mrtvá a zmizela i z Google Play.

Poté jsem přešel na Android 7.1 , kde už byl problém, že se notifikace (tzn. i panel Power Toggles) zobrazovaly i na zamykací obrazovce a ne už jenom pouze v notifikační oblasti (proto velice dost často docházelo k nešťastnému zapnutí svítilny nebo zapnutí bluetooth) . Zde jsem sáhl po aplikaci Qustom Quick Settings , která nabízí přidání vlastního přepínače / ikonky přímo do systémových přepínačů. Takže jsem jednoduše přidal zkratku aplikace Nova Launcher pro zamčení telefonu a bylo vystaráno :-) . Ikonky se tváří, jako kdyby byly součástí systému.

Nyní jsem přesedlal na Sony Xperia X Compact , kde už je Android Oreo 8.0.0 . Zde nastaly další problémy, jelikož aplikace Qustom Quick Settings byla dělána pouze do Androidu 7 , a na Oreu mají vlastní přepínače a ikony hroznou odezvu. Takže po kliknutí na zámek se muselo občas čekat i 10 vteřin. A to je při spěchu dost nepraktické, a hlavně, déle rozsvícený displej žere více baterie. Na Google Play nicméně existuje pouze jediná aplikace Lock Screen Widget (DÍKY BOHU ZA NÍ! ) , která má v sobě vlastní ikonku pro systémové přepínače, samozřejmě i na Oreu bez odezvy!

Bez Lock Screen Widget bych asi telefon nemohl používat, takže kdo řeší podobný problém se zamykáním přístroje (osobně třeba jenom zkontroluji čas nebo notifikace a telefon ihned zhasínám) . Tohle jednoduché kliknutí na přepínač / ikonku v systémových přepínačích je jednoduše ideální řešení :-) .

Pro šťouraly, proč jednoduše nepoužívám hardwarové tlačítko pro rozsvícení displeje? Je to jediné tlačítko, kterým se dá telefon spustit, proto jej nechci poškodit. Samozřejmě to má i druhý důvod. Telefon mívám často položený na stole, tak k němu přijdu, dvakrát poklepu na displej pro jeho rozsvícení a poté zamykám pomocí ikonky pro zamčení. Telefon nemusím brát do ruky nebo nahmatávat tlačítko pro zhasnutí.

šulda
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Poco M3 4/64GB

Re: Lock Screen Widget

Příspěvek od šulda » pon 13. bře 2023 8:02:05

SGvagon píše:
ned 12. bře 2023 22:17:09
kde už je Android Oreo 8.0.0 .
Mám A 12 a říkám si že už je děda, ale A 8 už bude prapraděda. U svojeho Poco M3 využívám přesně co ty popisuješ bez dalších aplikací. Odemknutí dvojklikem nebo čtečkou otisků v zap./vyp. tlačítku. Zamknutí lze opět dvojklikem nebo delším dotykem např. menu (lze nastavit).
Naposledy upravil(a) šulda dne pon 13. bře 2023 17:41:17, celkem upraveno 1 x.

Autor tohoto vlákna
SGvagon
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SGvagon » pon 13. bře 2023 14:26:35

I na zamykací obrazovce? Řeším to právě tak, že telefon nemusím kvůli zhasnutí odemykat. Ale chápu, v době čteček otisků prstů nebo snímání obličeje se telefon již automaticky odemyká. Prozatím otisk prstu nepoužívám, tak mi to přijde více než vyhovující.

A co se týče Androidu 8 , tak by snad měl ještě nějakou dobu vydržet. Do teď jsem absolutně spokojenej s Androidem 6 a 7 , ale Androidu 6 již odzvonilo internetové bankovnictví a u telefonu s Androidem 7 mi bohužel klekla baterie :-/ . Tak jsem zvolil snad poslední kompaktní Sony Xperii X Compact , se kterou jsem také spokojen, až na ty přepínače.

No, ale zjistil jsem, že je to zpomalování je asi nějakej problém Androidu 8 , kde pokud se přepínače používají v odemčeném stavu při celé stažené notifikační oblasti, tak začnou mít na zamykací obrazovce výše zmíněnou odezvu. Jsou to 2-4 vteřiny, ale je to otravné :-D .
Naposledy upravil(a) SGvagon dne úte 14. bře 2023 21:55:36, celkem upraveno 2 x.

Autor tohoto vlákna
SGvagon
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SGvagon » pon 13. bře 2023 19:57:34

Tak to vypadá, že to dělá lockscreen od Sony :| . Pokud přepínače používám v odemčeném stavu a notifikační lištu mám pouze zobrazenou na několik hlavních přepínačů, tak vše funguje. Ale pokud použiju přepínač v plné liště s přepínači v odemčeném stavu a následně na lockscreenu, tak už je vše zpomalené.
Našel jsem řešení, pokud mám zobrazenou nějakou notifikaci, tak se lišta na lockscreenu neotevře úplně a přepínače fungují korektně.

Autor tohoto vlákna
SGvagon
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SGvagon » pon 13. bře 2023 23:41:37

Tak po několika hodinách jsem problém asi vyřešil. Nakonec jsem objevil aplikaci Shortcutter - Quick Settings , která nabízí kromě změny režimů hlasitosti i zamčení telefonu. Očividně funguje pod Oreem bez známek zpožďování ;) .
Bohužel se nedá kombinovat s výše uvedenými aplikacemi pro vlastní přepínače, u kterých dochází ke zpomalení. Hrozí, že se začnou zpomalovat i přepínače od Shortcutter - Quick Settings .

A jelikož Shortcutter - Quick Settings nenabízí všechny potřebné přepínače (a u vlastních se nedá nastavit vlastní ikonka) , tak se naštěstí dá kombinovat např. s aplikacemi Volume Control nebo s QuickTile Quick Settings 7+ kde se musí zkoušet, zda-li nedojde ke zpomalení (vytvořil jsem si vlastní přepínač na spuštění aplikace pro natáčení a zatím to funguje svižně) .

No každopádně jsem tedy problém doufám již vyřešil a nebudu se nadále potýkat se zpomalováním přepínačů.

Snad to někomu pomůže, kdo se také trápí se zpomalováním při vytvoření vlastních přepínačů.

Autor tohoto vlákna
SGvagon
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SGvagon » úte 14. bře 2023 21:54:27

Tak jsem možná přišel, proč Shortcutter - Quick Settings funguje nejlépe. Autor je stále aktivní a tuto aplikaci začal vyvíjet od Androidu 7 a pokračoval až do Androidu 11 . Na XDA forum má mega vlákno (přes 110 stránek) , kde mu lidi posílali všemožné ROM , na které se snažil aplikaci optimalizovat. Jenom škoda, že tam stále nepřidal změnu ikonek u vlastních přepínačů. Ale jinak je co se týče optimalizace skutečně nejdále. Občas se zamyslí třeba při změně režimů hlasitosti nebo zamčení telefonu, (ale zatím se mi to stalo maximálně 2x ) .

Odpovědět

Zpět na „Ostatní aplikace“