Ostatní telefony XiaomiRedmi Note 12 Pro 5G root

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
vlada165
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G bohužel bez rootu
Mobil 2 / ROM: GSmart ROMA s rootem, ALIGATOR RX800 bez rootu

Redmi Note 12 Pro 5G root

Příspěvek od vlada165 » sob 10. čer 2023 17:11:14

Ahoj,

ještě jsem nechtěl nový telefon a natož nějak drahý, ale bohužel aplikaci pro digitální saxofon už nestačil Android 9
a tak jsem se radoval, jak mi bude tento telefon hardwarově až na pouhé IP53 víc než stačit,
ale teď jsem hodně zklamaný, protožeže výrobce bohužel udělal softwarově všechno proto,
aby používání telefonu co nejvíc znepříjemnil :-(

Že tady asi nejdou ty všudypřítomné otravné animace vypnout ani v menu pro vývojáře, tak s tím už jsem se "smířil",
ale mnohem horší je, že jsem před koupí telefonu vygooglil, že by měl jít "snadno" rootnout i přes KingoRoot,
ale tento to bohužel nedokázal :-(

Těšil jsem se totiž, jak si telefon opravdu zoptimalizuji sám, aby zbytečně neplýtval RAM pro zbytečné aplikace,
aby mi co nejdéle vydržela baterie při navigaci a hlavně jak zase budu moct využívat i třeba Titanium Backup,
abych měl pořádné zálohy, ale zase nechci riskovat nahrávat jinou recovery (i když by se samozřejmě hodila)
a zkrátka bych nejraději nějaké rootnutí buď přímo z Androidu, anebo alespoň PC,
takže abych mohl používat třeba jenom Super Su a existuje tedy prosím vůbec i nějaký opravdu bezpečný způsob,
který mi z toho telefonu URČITĚ neudělá "těžítko" ???

Hodně mně tam totiž "irituje" i ta aplikace "optimalizace" a zabezpečení, která se pořád montuje do čeho nemá,
otravuje všelijakými hláškami o nebezpečí a když třeba zapnu nějakou službu, kterou opravdu potřebuji používat
tak mi ji někdy i sama "aktivně" po chvíli zase vypne, o což opravdu nestojím
a tak se tedy bojím rootovat i právě aby tento "otravný bazmek"
třeba to co nejbezpečnější rootování i z Androidu třeba neumožnil dokončit
a i tím "bezpečným" způsobem se nakonec z telefonu nestalo těžítko :-(

Doufal jsem totiž, že se alespoň té jejich "optimalizace" zbavím odinstalací přes ADB pohodlně pomocí programu ABB AppControl,
který mi pomohl zbavit se nežádaných aplikací v taky bohužel nerootnuté televizi,
ale ten se s tímto telefonem bohužel nespojí, takže tedy nevím, jestli tato otravnost vůbec odinstalovat
(anebo alespoň trvale deaktivovat) jde, ale samozřejmě bych úplně nejraději měl ten telefon rootnutý ...

Děkuji a omluvám se, že ten text byl "trochu" delší

Gargoyle
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Xiaomi
Tablet: iGET Smart L206
Tablet 2 / ROM: Lenovo Tab P11 Plus

Re: Redmi Note 12 Pro 5G root

Příspěvek od Gargoyle » čtv 22. čer 2023 23:20:05

Autor tohoto vlákna
vlada165
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G bohužel bez rootu
Mobil 2 / ROM: GSmart ROMA s rootem, ALIGATOR RX800 bez rootu

Re: Redmi Note 12 Pro 5G root

Příspěvek od vlada165 » pát 23. čer 2023 17:18:17

• Dobrý den a moc děkuji - právě tomu Magisku jsem se chtěl vyhnout a použít raději jenom nějakou tu bezpečnější metodu, jako třeba Kingroot, anebo Kingroot když jsem si ještě před koupí telefonu přečetl, že by fungovat měla, ale bohužel mi to nešlo ani z PC a ani přes ADB se mi tam nedaří připojit, protože je to stále Offline a aby to bylo Online a mohl jsem se tak připojit taky žádný postup z Internetu nepomohl.

Toho Magisku se totiž tak bojím proto, že jsem s ním zkoušel rootovat i minulý mobil s Androidem 9, ale nedostal jsem se nakonec dál přes kontrolní součet modifikovaného firmware a tady se o to víc bojím abych si z mobilu s nevyjímatelnou baterií neudělal "těžítko" i právě proto, že je tu ta nebezpečná aplikace "Optimalizace", která zřejmě nejde deaktivovat a samovolně mi pořád odebírá i některá oprávnění třeba pro přístupnost (což mi zase znemožňuje používat i aplikace, které ještě i v Androidu 9 fungovaly) a taky nevím, jestli právě ta nebrání i tomu připojení přes ADB a kdyby náhodou nechtěně zasáhla i během toho rootování, tak se tedy opravdu hodně bojím, že už by mobil nemusel potom naběhnout vůbec.

Spíš by mi tedy moc pomohlo, kdyby mi tu někdo opravdu polopaticky popsal postup, který jemu na tomto konkrétním mobilu zaručeně fungoval, abych se nemusel tak bát toho těžítka ...
Potřebuji provést root telefonů Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G a Aligator RX800 Extremo

Odpovědět

Zpět na „Ostatní telefony Xiaomi“