KomunikaceWhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mr.Voza
Stálý androiďák
Příspěvky: 128
Registrován: sob 20. srp 2011 13:40:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 mini
Tablet: Ainol Novo 10 Hero
Bydliště: Chrudim

WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od Mr.Voza » pon 09. led 2017 22:20:11

Ahoj všem. Pořídil jsem si kvůli pracovnímu telefonu novej dual sim telefon, zatím teda leží v šufleti a čeká, až si udělám čas a přetahám si do něj všechno ze starýho telefonu, tak zatím zjišťuju co a jak bude nebo nebude fungovat.

Jedna z klíčových aplikací je pro mě WhatsApp. Jak se chová v telefonu na 2 sim? Mám WhatsApp regisrovanej na svoje soukromý číslo, který hodlám mít v sim1. V sim2 chci mít pracovní číslo a zněj budu čerpat data. Lze to takto mít?

A jak nastavím WhatsApp, aby se přihlásil jenom k mýmu soukromýmu číslu? Dá mě WhatskApp při prvním spuštění vybrat na kterou simku se chci přihlásit? Nebo mám WhatsApp přihlásit s vloženou pouze tou soukromou simkou a až pak do telefonu vložit tu druhou? Nebude WhatsAppu ta druhá simka nějakým způsobem vadit?
HTC Wildfire S - můj první Android. Buďte prosím k mým lamerskym dotazům schovívaví - teprve se s tím učím :oops:
Samsung Galaxy S3 mini - už by to skoro chtělo něco novýho ;-)
Lenovo K5 Plus - už teď toho lituju :x


Uživatelský avatar

ac1893
Robot
Příspěvky: 776
Registrován: pát 16. pro 2011 2:23:15
Reputace: 28
Typ mobilu / ROM: One Plus 3 _ Carbon rom
Bydliště: Vintířov

Re: WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od ac1893 » pon 09. led 2017 22:52:33

No každopádně na WhatsApp potřebuješ data na obou sim

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mr.Voza
Stálý androiďák
Příspěvky: 128
Registrován: sob 20. srp 2011 13:40:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 mini
Tablet: Ainol Novo 10 Hero
Bydliště: Chrudim

Re: WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od Mr.Voza » úte 10. led 2017 8:49:54

Proč? Manželka třeba nemá data vůbec a když je na wifi, tak jí WhatsApp normálně chodí. Tak na co data na obou sim? :shock:
HTC Wildfire S - můj první Android. Buďte prosím k mým lamerskym dotazům schovívaví - teprve se s tím učím :oops:
Samsung Galaxy S3 mini - už by to skoro chtělo něco novýho ;-)
Lenovo K5 Plus - už teď toho lituju :x

Uživatelský avatar

Egon
Stálý androiďák
Příspěvky: 80
Registrován: pát 11. bře 2011 12:01:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global

Re: WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od Egon » úte 10. led 2017 9:59:54

můžeš mít vložený obě sim, při aktivaci zadáš soukromé číslo, které autorizuješ, pro data můžeš použít 2. sim bez problémů, mám to taky tak

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mr.Voza
Stálý androiďák
Příspěvky: 128
Registrován: sob 20. srp 2011 13:40:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 mini
Tablet: Ainol Novo 10 Hero
Bydliště: Chrudim

Re: WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od Mr.Voza » úte 10. led 2017 21:50:45

Oukej, diky za info. :)
HTC Wildfire S - můj první Android. Buďte prosím k mým lamerskym dotazům schovívaví - teprve se s tím učím :oops:
Samsung Galaxy S3 mini - už by to skoro chtělo něco novýho ;-)
Lenovo K5 Plus - už teď toho lituju :x



ulrico
Stálý androiďák
Příspěvky: 112
Registrován: úte 05. črc 2011 23:32:44
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: SGS5
Tablet: Nexus 10

Re: WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od ulrico » sob 01. črc 2017 21:39:59

Tak toto mě zajímá a měl bych doplňující otázku:
Mohu v dual sim telefonu používat WhatssApp (popř. Viber) pro obě sim, tj. pro 2 čísla? V telefonu chci mít soukromou sim + pracovní sim a chtěl bych, aby se mnou mohli lidé komunikovat jak na soukromém, tak i pracovním čísle.

Uživatelský avatar

aldav
Droid
Příspěvky: 1254
Registrován: pon 18. led 2010 12:10:32
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Bydliště: Brno

Re: WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od aldav » ned 02. črc 2017 8:10:52

Leda přes nějaký "multikecálek, co umí WhatsApp, takže dvě aplikace. Uměla to Disa, ale nedávno ji to zatrhli.
Nicméně na Tubě jsou nějaké návody, které jsem nestudoval.
OnePlus 3

Uživatelský avatar

Honor_7
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: pon 15. srp 2016 9:54:01
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Honor 8

Re: WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od Honor_7 » ned 02. črc 2017 9:02:15

Zdravím, já whatsApp používám na dual SIM jak na privat čísle tak na pracovním - většina chytrých telefonu s A7 umí tzv. zdvojené aplikace whatsApp, Facebook a jiné, to znamená, že v jedné aplikaci můžete mít dva účty, zobrazování příchozích zpráv následně uvidíte na které číslo vám byla zaslána zpráva přikládám obrazovku pro názorné znázornění. Samozřejmostí je, že i odchozí zprávy odesíláte s přiřazené SIM čísla.
Čerpání dat je jednoduché - v nastavení - SIM - vyberete z jaké SIM má čerpat data. POZOR některé telefony nemají hybridní slot a mají třeba ve slotu 1 4G/3G/2G a v druhém slotu jen 3G/2G/ tak příslušnou SIM s využitím dat dejte do slotu umožnující 4G.....
některé telefony umí při přepnutí SIM podporu pásmá 4G v obou slotech
Screenshot_20170702-095326.png
Screenshot_20170702-095326.png (1.06 MiB) Zobrazeno 1220 x

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mr.Voza
Stálý androiďák
Příspěvky: 128
Registrován: sob 20. srp 2011 13:40:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 mini
Tablet: Ainol Novo 10 Hero
Bydliště: Chrudim

Re: WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od Mr.Voza » sob 08. črc 2017 22:57:57

Nebo pomocí appky Paraler Space by to mělo jít.
HTC Wildfire S - můj první Android. Buďte prosím k mým lamerskym dotazům schovívaví - teprve se s tím učím :oops:
Samsung Galaxy S3 mini - už by to skoro chtělo něco novýho ;-)
Lenovo K5 Plus - už teď toho lituju :x

Uživatelský avatar

aldav
Droid
Příspěvky: 1254
Registrován: pon 18. led 2010 12:10:32
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Bydliště: Brno

Re: WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od aldav » ned 09. črc 2017 5:40:04

Honor_7 píše:většina chytrých telefonu s A7 umí tzv. zdvojené aplikace whatsApp, Facebook a jiné, to znamená, že v jedné aplikaci můžete mít dva účty
Mohl by jsi prosím rozvinout , jakým způsobem přesvědčíme A7 aby dubloval WhatsApp a nebo WhatsApp aby umožnil 2 účty, bez přídavné aplikace typu Parallel Space ?


OnePlus 3

Uživatelský avatar

Honor_7
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: pon 15. srp 2016 9:54:01
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Honor 8

Re: WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od Honor_7 » ned 09. črc 2017 7:06:07

žádnou jinou aplikaci třetí strany nepoužívám, tuto možnost mám přímo v telefonu v NASTAVENÍ
2010.jpg
2010.jpg (256.92 KiB) Zobrazeno 1122 x

Uživatelský avatar

aldav
Droid
Příspěvky: 1254
Registrován: pon 18. led 2010 12:10:32
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Bydliště: Brno

Re: WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od aldav » ned 09. črc 2017 8:31:01

Ok, tak OnePlus s touto možností ve své Rom nepočítá a ani v žádné Custom Rom jsem to neviděl. Díky.
OnePlus 3


seda
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 12. kvě 2011 18:22:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei

Re: WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od seda » pát 06. říj 2017 9:27:47

Huawei tuto možnost taky nemá, škoda :-(

Uživatelský avatar

Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 8845
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Reputace: 213
Typ mobilu / ROM: imrvere neco jinyho
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od Mirda86 » pát 06. říj 2017 11:36:06

Ale ma. Viz obrazek vys. Jen proste od urcite verze androidu...


PatrickE3
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: sob 21. črc 2012 13:28:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8
Mobil 2 / ROM: SG Ace II

Re: WhatsApp v dual sim telefonu, ale pouze na jedno číslo

Příspěvek od PatrickE3 » pon 30. říj 2017 10:34:24

Tak jsem se ke zdvojeni WhatsAppu taky dostal, povedlo se mi zdvojeni, ale mam stejne problem, uz leta pouzivam Appex launcher a tam nedostanu asi nejspis tu zdvojenou aplikaci, je jen na puvodni strance... Neresil nekdo? nasel jsem kdyztak jinou appku na whatsapp, tak pojedu na dvou kdyztak hold...

Odpovědět

Zpět na „Komunikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů